Talerze i tacki
Liczba produktów: 25Niezależnie od rodzaju prowadzonego baru, restauracji czy kawiarni, podstawą jest posiadanie zastawy stołowej, która jednocześnie będzie przyciągać wzrok, będzie ozdobnym i eleganckim tłem dla serwowanej potrawy, a także będzie niezwykle praktyczna – lekka i łatwa do utrzymania w dłoniach. Dzisiaj dla wielu cenionych restauratorów i ich klientów liczy się jeszcze jeden aspekt – to, czy zastawa stołowa jest ekologiczna, biodegradowalna i w pełni bezpieczna dla środowiska naturalnego.
Właśnie dlatego do naszej oferty trafiły talerzyki papierowe, które obok innych opakowań jednorazowych, ekologicznych kubków do napojów i takich samych sztućców jednorazowych stanowią dzisiaj jedne z najchętniej wybieranych akcesoriów w branży gastronomicznej.
Dlaczego papierowa zastawa stołowa podbija rynek gastronomiczny?
Świadomość klientów jest coraz większa i to często z ich inicjatywy wypływa konieczność wybrania bardziej ekologicznej ścieżki prowadzenia swojego interesu. Z drugiej strony wyjście naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom klientów wymaga pozostania przy opakowaniach jednorazowych, w których serwowane są dania i napoje na wynos, niezależnie od rodzaju lokalu. Czy to kawiarnia, bar sałatkowy, burgerownia czy miejsce z domowymi obiadami, wszędzie niezbędne są tanie, bezpieczne i neutralne dla potraw – ich smaku i konsystencji – opakowania.
Proponowane przez nas talerzyki papierowe idealnie sprawdzają się nie tylko w restauracjach czy na plenerowych imprezach, ale także na prywatnych spotkaniach z przyjaciółmi, przy grillu czy na ogrodowym barbecue, ograniczając tym samym gospodarzom ilość rzeczy do posprzątania po zakończonym wieczorze. Ten rodzaj ekologicznej i poddawanej recyklingowi zastawy można z powodzeniem stosować na kinderbalach, bez obaw o stłuczenie ceramicznego talerza i skaleczenie się odłamkiem przez uczestnika zabawy.
Takie są właśnie oferowane przez nas papierowe talerzyki. Wykonane są z solidnej, niebarwionej celulozy, dlatego gwarantują odpowiednią klasę wytrzymałości dla podawanych dań. Są w 100% ekologiczne, ponieważ można poddać je recyklingowi, dlatego restauracje i punkty gastronomiczne, korzystające z takich rozwiązań, nazywane są miejscami eko i przyjaznymi naturze. Jednocześnie są tanie i łatwo dostępne, ale też powszechnie akceptowalne.
Jakie ekologiczne talerze jednorazowe znajdują się w naszej ofercie?
Podstawę naszej oferty talerzy ekologicznych stanowią klasyczne, okrągłe i płytkie modele w kilku rozmiarach: 15, 18, 23, 26, 30 i 42 cm. Dzięki tak dużemu wyborowi można idealnie dopasować rozmiar zastawy do wielkości serwowanych porcji oraz do ich rodzaju. Najmniejsze przeznaczone są zwykle na desery i dodatki, większe rodzaje na sałatki, przystawki, dalej na grillowane potrawy – aż do największych, na których z powodzeniem zmieści się najlepsza pizza w mieście.
Poza okrągłymi modelami w ofercie można znaleźć też ich designerskie, kwadratowe i niedzielone odpowiedniki, wykonane nie z papieru, ale z równie interesującego materiału, jakim jest bagasse’a, czyli pulpa z trzciny cukrowej. To kolejna w pełni biodegradowalna i kompostowalna propozycja wśród naszych produktów. Wykonane z trzciny cukrowej talerze, podobnie jak te papierowe, są lekkie, estetyczne, nie mają zapachu ani koloru, dlatego w żaden sposób nie wpływają na jakość, smak i aromat potraw. Te rewelacyjne talerze ekologiczne także dostępne są w kilku rozmiarach: 130x113 mm, 160x1600 mm, 200x200 mm oraz 260x260 mm.
Postaw na eko rozwiązania dzięki papierowym talerzykom
Ekologia jest dzisiaj bardzo modna i bardzo potrzebna, dlatego inwestowanie właśnie w takie akcesoria i wyposażenie swojej gastronomii, jak ekologiczne talerze jednorazowe oraz uzupełniające je inne elementy oraz sztućce, jest dobrym krokiem marketingowym. Ci z klientów, którzy doceniają starania restauracji i ich akcje promujące ochronę środowiska, znacznie chętniej będą przychodzić właśnie do takich miejsc, przyprowadzać przyjaciół i rekomendować je bliskim.
Eko rozwiązania są też znacznie tańsze od tych tradycyjnych. Jeśli po przeciwległych stronach postawimy papierowe talerzyki i komercyjną zastawę, ta druga wypada w eksploatacji zdecydowanie drożej. Bezpieczne dla środowiska akcesoria są po prostu wyrzucane, nie wymagają mycia, kupowania detergentów czy przemysłowych zmywarek. Staramy się jak najlepiej pokazać, że ekologicznie znaczy mądrze i oszczędnie.